Praktische tips voor het schoonmaken van zilver


Wie zilveren sieraden draagt (bijvoorbeeld een armband met zilveren bedeltjes), wil uiteraard dat deze mooi blijven. Voorkomen dat zilveren sieraden na een tijdje dof van kleur worden, is helaas niet te voorkomen. Daarom geven je in dit blog artikel enkele praktische tips voor het schoonmaken van zilver. Eenvoudig en niet duur!

Verkleuring van sterling 925 zilveren sieraden wordt veroorzaakt door chemische reacties. Bijvoorbeeld door een alcohol houdend middel als parfum of chloor. Ook de zuurgraad van de huid draagt bij tot het verkleuren, het zwart worden, van je zilveren sieraden. Gelukkig zijn er vele simpele en goedkope oplossingen om je sieraden weer zo goed als nieuw te laten schitteren.

Op Bedelsieraad.nl kun je terecht voor 2 prachtige type armbanden

Onze tips

De meest praktische tips voor het schoonmaken van bijvoorbeeld jouw zilveren bedelarmband zetten we voor je op rij:

  • Pak een plastic bakje en doe er een stukje aluminiumfolie in. Beetje soda in het bakje, sieraden erop en gooi er kokend water overheen. Laat dit even inwerken en schoon zijn je sieraden.
  • Smeer je zilver met wat tandpasta in, wrijf ze met een droge doek op, spoel ze goed af. Even drogen en voilà, ze blinken als nooit tevoren.
  • Dompel je sieraden in een zeepsopje (groene zeep bij voorkeur). Met een zachte tandenborstel borstel je het sieraad voorzichtig schoon. Goed afspoelen en voorzichtig droog wrijven met een zachte doek en ziedaar, prachtig glimmend zilver.
  • Geef je sieraden een zilverbadje. Niet gratis, want je dient hiervoor een speciale reiniger te kopen bij een juwelier. Ze zullen er absoluut wel van opknappen.
  • Voor de rokers onder ons is er ook nog een handige tip. Bewaar je as, want door je zilveren sieraden op te poetsen met as (en niet te vergeten goed af te spoelen met lauw water), zullen je kostbaarheden weer stralen als nooit tevoren.

Voorkomen

Verkleuring van zilveren sieraden is helaas bijna niet te voorkomen. Hoge buitentemperaturen, parfum, zonnebrand creme of body lotion kunnen al resulteren in een verkleuring van uw sieraad. Met de aankoop van een zilveren sieraad heeft u echter altijd het voordeel dat het weer te poetsen is.

Wellicht heb je iets aan bovenstaande praktische tips voor het schoonmaken van zilver. Heb je zelf een tip? Laat het ons weten: klantenservice@bedelsieraad.nl en wij zorgen dat uw tip wordt toegevoegd aan dit artikel.

Ook op internet zijn meerdere video's te vinden waarin praktische tips voor het schoonmaken van zilver worden toegelicht. Eén video daarvan is van Serena van de beautyblog Beautylab, zie onderstaand.


Geplaatst door op 03-09-2013