Wie is Boeddha? Het verhaal en de filosofie


Wie is Boeddha

Boeddha bedel

Boeddha is een prins die werd geboren in de Sakya Clan in het zuiden van Nepal onder de naam Gautama. Hij leefde rond 500 voor Christus. Hij bewandelde het pad naar verlichting en vond deze door 49 dagen onder een boom in diepe meditatie te verblijven. Hij ontdekte dat het leven bestond uit pijn, afgunst, haat en verdriet en dat de oorzaken veelal bij de mens zelf lagen. Gedurende de rest van zijn leven trok hij door India om iedereen zijn ‘leer van de Verlichte’ bij te brengen. Zo ontstond het Boeddhisme, een levensbeschouwing gestart door Gautama Boeddha.

Mag ik zelf een Boeddha kopen?

Boeddhabeelden zijn veelal bedoeld ter meditatie. Dat je een Boeddha niet zelf zou mogen kopen is een veel gehoorde opmerking. En waarom? Omdat dit ongeluk zou brengen! Een Boeddha moet je krijgen, want alleen dan brengt hij geluk, liefde, gezondheid, wijsheid en meer. Maar, niets is minder waar, want het hele verhaal berust op een fabeltje, omdat er een verkeerde vertaling van de zin ‘may seu prah’ de wereld is ingebracht. Er wordt hiermee bedoeld dat je een Boeddha nooit kunt bezitten, omdat Hij niet stoffelijk is. De Boeddha is er nog steeds als je sterft. Met andere woorden een Boeddha krijg je ‘te leen’. Dit is echter vertaald naar de fabel; ‘Een Boeddha mag je zelf niet kopen’.

Boeddha bedels

Nu je weet dat alles berust op een fabeltje, kun je dus met een gerust hart een Boeddhabeeld of Boeddha bedel aanschaffen. Het brengt je liefde, geluk, wijsheid en een onbezorgd leven. Op onze site vind je onder andere Boeddha bedels voor aan je armband en Boeddha bedels voor aan je bedelarmband.


Geplaatst door